golfbaan
golfbaan
golfbaan
golfen
golfbaan

18-holes greenfee bij de Heemskerkse Golfclub

Speel op onze 18 holes Championship Course of de uitdagende Par 3 baan. Zowel beginnende als gevorderde golfers kunnen bij de Heemskerkse Golfclub terecht. In het hart van Kennemerland vind je onze Par 3 Weidelus en 18 holes golfbanen, die een verrassende rust uitstralen. Beide banen staan bekend om de lengte van de holes, de uitgebreide flora en fauna en de uitdagende hindernissen.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405830.

Restaurant
Golfbaan

Prachtige, natuurrijke 18 holes baan

In het hart van Kennemerland vind je onze natuurrijke 18 holes golfbaan, die een verrassende rust uitstraalt. En dat op slechts 25 minuten van Amsterdam. Golfarchitect Gerard Jol is er in geslaagd een 18 holes baan te ontwerpen met veel afwisseling en korte afstanden tussen green en tee. De holes zijn aangelegd in een zogenoemde binnen- en buitenring. De eerste negen holes lopen buitenom, met de klok mee. De Heemskerkse is een parkbaan met veel groen, flora en fauna, en water. 

Prijzen

18-holes
€ 60,00 p.p. maandag t/m vrijdag
€ 70,00 p.p. zaterdag en zondag 

9-holes
€ 40,00 p.p. maandag t/m vrijdag
€ 45,00 p.p. zaterdag en zondag 

Trudy Bos
8
28 juni 2024
Prima baan met een mooi terras.

Onze partner

Heemskerkse Golfclub

Sinds 1988 dé bestemming voor iedereen die wil genieten van golf in een prachtig gelegen natuurgebied. Speel op onze 18 holes Championship Course, de uitdagende Par 3 baan of verbeter je spel bij onze Golfschool. Zowel beginnende als gevorderde golfers kunnen bij de Heemskerkse Golfclub terecht. In het hart van Kennemerland vind je onze Par 3 Weidelus en 18 holes golfbanen, die een verrassende rust uitstralen. Beide banen staan bekend om de lengte van de holes, de uitgebreide flora en fauna en de uitdagende hindernissen.

Faciliteiten

Dit beperkt zich niet alleen tot het clubhuis en het geheel vernieuwde restaurant. Onze ruime oefenfaciliteiten zijn voor iedereen die zijn golfspel wil verbeteren. Van driving range tot de unieke gras afslagplaatsen van de pitching area.

Diving range: onze driving range is er om je warm te spelen en je golfspel te verbeteren. Naast de vele kunstgras afslagplaatsen, bieden we ook de mogelijkheid om van het gras af te slaan. Hier heb je de mogelijkheid om het pitchen te oefenen. Naast het clubgebouw kan je vrij gebruik maken van onze chipping en pitching greens. Perfect om het echt korte spel te oefenen, inclusief de altijd lastige bunkerslag. Ook deze oefengreens zijn vrij te gebruiken voor onze leden en gasten.

Putting green: misschien wel het moeilijkste onderdeel van het golfspel. In ieder geval het meest onderschatte onderdeel. Voor het clubgebouw ligt een putting green waar leden en gasten vrij gebruik van kunnen maken.

Restaurant: geniet volop van de 19e hole in ons restaurant en op ons prachtige terras, uitkijkende over de fairway en green van hole 9 en 18. Onze horeca wordt gefaciliteerd door de 19de van de Heemskerkse Golfclub, die er voor zorgt dat je heerlijk kunt nagenieten van een kleine snack en verfrissende dranken.

18 holes en par 3 golfbaan

In het hart van Kennemerland vind je onze natuurrijke 18 holes golfbaan, die een verrassende rust uitstraalt. En dat op slechts 25 minuten van Amsterdam. Vóór je gaat spelen drink je misschien een kopje koffie in ons gezellige restaurant. Het uitzicht verraadt direct het karakter van de baan: De Heemskerkse is een parkbaan met veel groen, flora en fauna, en water. Tegen de horizon steekt de kerk van Assendelft af met verspreid liggende boerderijen. En in de verte kan je nog net de havenkranen langs het Noordzeekanaal zien. Eenmaal in de baan ontdek je al snel dat de holes uitdagend en natuurrijk zijn. En dat ze ondanks de vele waterpartijen ook eerlijk zijn. Je zou afgeleid kunnen worden door de verscheidenheid aan watervogels, waaronder de familie Buizerd, die zich op hole 6 steevast laat horen en zien. Golfarchitect Gerard Jol is er in geslaagd een 18 holes baan te ontwerpen met veel afwisseling en korte afstanden tussen green en tee. De holes zijn aangelegd in een zogenoemde binnen- en buitenring. De eerste negen holes lopen buitenom, met de klok mee. Wij wensen je veel plezier met onze 18 holes baan!

Onze uitdagend lange Par 3 baan, met afstanden tot wel 166 meter, is de ideale opstap richting onze 18 holes baan. Gewaardeerd door zowel beginnende als gevorderde golfers! De Heemskerkse Golfclub beschikt over een prachtige en uitdagende ‘Weidelus’ 9 holes Par 3 baan. De baan ligt in een driehoek naast de afslag van hole 1 van de 18 holes baan en wordt geheel omsloten door natuurlijke waterpartijen. De holes zelf zijn sterk geonduleerd en hebben lengtes van 88 meter tot 166 meter (de totale lengte is 1078 meter). Bunkerpartijen bieden de gelegenheid ook dit onderdeel van het spel flink te oefenen. En de paden zijn zodanig aangelegd dat er ook in de winter met handicarts en trolleys gereden kan worden.

Beginnend en gevorderd: Onze Weidelus biedt de mogelijkheid voor gevorderde spelers om een rondje van 9 holes of 18 holes vanaf verschillende teeboxen relaxed te spelen in 1 à 2 uur. Maar ook beginnende golfers zonder baanpermissie of handicap 54, zowel clubleden als niet-leden, kunnen hier kennismaken met alle aspecten van het golfspel.

A & B parcours: Om de belasting van onze afslagplaatsen te verdelen en extra variatie aan te brengen in het spel hebben we twee parcours op de Par 3 baan: A & B. Er zijn dus ook twee afslagplaatsen per hole, aangegeven met geel en wit. Het parcours wisselt per dag. Op even dagen spelen we vanaf geel en op oneven dagen spelen we vanaf wit. Hieronder zie je afstanden en bijbehorende stroke index (moeilijkheidsgraad).

Beginnen met golfen

Nog geen golfer? Geen probleem! Golf is voor iedereen, ook zonder baanpermissie of handicapregistratie. Bij de Heemskerkse kun je altijd terecht op onze oefenfaciliteiten en par 3 baan. En met onze Golfschool werk je laagdrempelig en innovatief naar je baanpermissie toe. Zodat je al snel klaar bent om op onze 18 holes baan te spelen. Bij de Heemskerkse Golfclub ben je hiervoor op het juiste adres. Onze golfclub en PGA Holland erkende golfschool begeleid je vanaf het eerste moment dat je op onze club komt. Denk bijvoorbeeld aan: Kennismaking met het golfspel, bijbehorende etiquette en spelregels (stap 0 & stap 1 cursus), de mogelijkheid om individueel of in groepsverband golfles in te plannen, kosteloos oefenen op onze driving range of putting-, chipping- en pitching greens, de mogelijkheid tot het behalen van een NGF-golfbaanpermissie en het golfregelexamen, de mogelijkheid om via ons het golfregelexamen te halen en huur van materialen en advies over materialen.

Omgeving

Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft een fantastisch aanbod voor een leuk dagje uit of weekendje weg. Naast prachtige stranden in Egmond aan Zee tot aan Zandvoort zijn ook steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar het bezoeken absoluut waard.

Heemskerk

Heemskerk

Golfweekend.nl maakt gebruik van cookies
Golfweekend.nl is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Golfweekend.nl